Nytt skyddsjaktsbeslut på lo

Borås (JJ) Länsstyrelsen i Västra Götaland beslutade i fredags om skyddsjakt på ett lodjur norr om Borås, i trakterna av Hedared, efter upprepade fårattacker.

Fårägare har sedan i sommras haft problem med lodjur som rivit får. Detta har fortsatt under hösten och vintern vilket nu resulterat i att länsstyrelsen i Västra Götaland beslutat om skyddsjakt på ett lodjur.

– Vi har haft uppe en kamera som visar att det är samma lodjur, en hane som ligger bakom attackerna, berättar Anita Bergstedt, vid länsstyrelsen.

Jägare i området som är cirka 1,5 mil x 2 mil stort informerades i fredags. Jakttiden är mars månad ut.

Även i Hyssna fortsätter skyddsjakten på ett annat lodjur som rivit ett stort antal får. I brist på spårsnö har jakten varit resultatlös. Även i Hyssna får man skyddsjaga mars månad ut.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Annonser