Nytt skyddsjaktsbeslut på lo

Borås (JJ) Länsstyrelsen i Västra Götaland beslutade i fredags om skyddsjakt på ett lodjur norr om Borås, i trakterna av Hedared, efter upprepade fårattacker.

Fårägare har sedan i sommras haft problem med lodjur som rivit får. Detta har fortsatt under hösten och vintern vilket nu resulterat i att länsstyrelsen i Västra Götaland beslutat om skyddsjakt på ett lodjur.

– Vi har haft uppe en kamera som visar att det är samma lodjur, en hane som ligger bakom attackerna, berättar Anita Bergstedt, vid länsstyrelsen.

Jägare i området som är cirka 1,5 mil x 2 mil stort informerades i fredags. Jakttiden är mars månad ut.

Även i Hyssna fortsätter skyddsjakten på ett annat lodjur som rivit ett stort antal får. I brist på spårsnö har jakten varit resultatlös. Även i Hyssna får man skyddsjaga mars månad ut.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser