Nytt samarbetsavtal mellan stövarklubben och Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Nu är det klart, Jaktjournalen fortsätter som samarbetspartner med Svenska Stövarklubben och deras arrangemang Stövar-SM och Räv-SM.

Jaktjournalen och stövarklubben fortsätter att samarbete vid klubbens SM-tävlingar. Foto: Ted Karlsson.

Även det kommande året fortsätter Jaktjournalen att stötta Svenska Stövarklubben i samband med deras arrangemang av Stövar-SM och Räv-SM. Två prestigefyllda mästerskap som engagerar klubbens medlemmar och Jaktjournalens läsare.

– Det känns jättekul att vi kommit överens om  ett fortsatt samarbete. Det ger oss även en extra kick att leverera bra reportage i tidningen från mästerskapen och snabba direktsändningar på hemsidan, säger Jaktjournalens chefredaktör Holger Nilsson.

Årets Stövar-SM arrangeras i år av 100-årsjubilerande Norrbottens Stövarklubb på marker utanför Luleå den 29-30 oktober, med samling och lottning dagen innan.

Räv-SM 2016 arrangeras av Hallands Stövarklubb den 12 februari i Fegen. Samling dagen innan vid vandrarhemmet för lottning. De tio bästa rävhundarna får starta, baserat på 2015 års provresultat.

Som vanligt kommer reportage i tidningen och direktsändning här på hemsidan.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Annonser