Nytt jaktprogram från S

Piteå (JJ) Socialdemokraterna överlämnade under Noliaveckan i Piteå ett nytt jakt-och viltvårdsprogram till Jägareförbundet.

Riksdagsledamot Maria Öberg, Arjeplog, skriver i ett pressmeddelande att man för första gången tagit ett samlat grepp över jakt- och viltvårdsfrågor.
Socialdemokraterna vill i samarbete med jägarna utveckla jakträttigheterna, viltvården och rovdjurspolitiken.
Riksdagsman KG Abramsson, vill markera viltvårdens betydelse och se till att jägarnas får en rimlig ersättning för sina insatser.- Jakten ska vara ekonomiskt och praktisk möjlig för alla att utöva, säger Maria Öberg.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser