Nytt jaktprogram från S

Piteå (JJ) Socialdemokraterna överlämnade under Noliaveckan i Piteå ett nytt jakt-och viltvårdsprogram till Jägareförbundet.

Riksdagsledamot Maria Öberg, Arjeplog, skriver i ett pressmeddelande att man för första gången tagit ett samlat grepp över jakt- och viltvårdsfrågor.
Socialdemokraterna vill i samarbete med jägarna utveckla jakträttigheterna, viltvården och rovdjurspolitiken.
Riksdagsman KG Abramsson, vill markera viltvårdens betydelse och se till att jägarnas får en rimlig ersättning för sina insatser.- Jakten ska vara ekonomiskt och praktisk möjlig för alla att utöva, säger Maria Öberg.

AKTUELLT

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Annonser