Nytt jaktföretag i Sollefteå

Nya jaktmöjligheter på kronvilt utanför Sollefteå. Tängsta (JJ) Resele Jakt & Hjort startar upp sin verksamhet utanför Sollefteå. Bakom det nya företagsnamnet står Sara-Britta Edlund och Erik Edlund i Tängsta, som med början redan nu i maj drar igång ett antal aktiviteter med Tängsta hjorthägn som den viktigaste resursen.

Företagets första ”produkt” är jägarutbildning – en intensivkurs för jägarexamen. I maj blir det två kurser med tre dagars teoriutbildning och skjutträning som resulterar i en färdig jägarexamen. Man erbjuder också kurser för dem som redan klarat teoridelen. Man fokuserar i stället på bara rent skytte.

– När det gäller jakt är det naturligtvis viktigt att kunna skjuta. Och det som är viktigast är hållning och hur man håller bössan, säger Sara-Britta Edlund. Därför börjar vi i simulator där man varken har någon rekyl eller de höga smällarna. Sedan går vi vidare till skjutbanan för att testa våra kunskaper och träna vidare. Därefter är det är det dags för skjutprovet.

Delägare Sara-Britta Edlund inne hägnet.

Resele Jakt & Hjort har för närvarande 70 kronvilthindar, ett 50-tal fjolårskalvar och två kronhjortar i hägnet, som är på 33 hektar. Senare i år eller möjligen nästa år kommer det att utökas till 47 hektar. Det är redan nu så stort, att jakten i hägnet blir fullt jämförlig med jakt ”i det fria”. Jakten börjar i augusti och pågår sedan under hela hösten.

Resele Jakt & Hjort kommer också att sälja hjortkött, dels via sin hemsida, som är under konstruktion, dels via lokala butiker och direkt till restauranger.

AKTUELLT

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Så vill Moderaterna underlätta för jägare

Kungsbacka (JJ) Moderaterna tar strid emot det föreslagna regeländringarna i svensk vapenlagstiftning. De kommer att rösta emot alla förslag som försämrar för jägare och sportskyttar. Partiet vill också att vapenägare tillåts inneha fler vapen och förvara dem hos andra personer med vapenlicens.

Annonser