Nytt jaktföretag i Sollefteå

Nya jaktmöjligheter på kronvilt utanför Sollefteå. Tängsta (JJ) Resele Jakt & Hjort startar upp sin verksamhet utanför Sollefteå. Bakom det nya företagsnamnet står Sara-Britta Edlund och Erik Edlund i Tängsta, som med början redan nu i maj drar igång ett antal aktiviteter med Tängsta hjorthägn som den viktigaste resursen.

Företagets första ”produkt” är jägarutbildning – en intensivkurs för jägarexamen. I maj blir det två kurser med tre dagars teoriutbildning och skjutträning som resulterar i en färdig jägarexamen. Man erbjuder också kurser för dem som redan klarat teoridelen. Man fokuserar i stället på bara rent skytte.

– När det gäller jakt är det naturligtvis viktigt att kunna skjuta. Och det som är viktigast är hållning och hur man håller bössan, säger Sara-Britta Edlund. Därför börjar vi i simulator där man varken har någon rekyl eller de höga smällarna. Sedan går vi vidare till skjutbanan för att testa våra kunskaper och träna vidare. Därefter är det är det dags för skjutprovet.

Delägare Sara-Britta Edlund inne hägnet.

Resele Jakt & Hjort har för närvarande 70 kronvilthindar, ett 50-tal fjolårskalvar och två kronhjortar i hägnet, som är på 33 hektar. Senare i år eller möjligen nästa år kommer det att utökas till 47 hektar. Det är redan nu så stort, att jakten i hägnet blir fullt jämförlig med jakt ”i det fria”. Jakten börjar i augusti och pågår sedan under hela hösten.

Resele Jakt & Hjort kommer också att sälja hjortkött, dels via sin hemsida, som är under konstruktion, dels via lokala butiker och direkt till restauranger.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Annonser