Nytt dovvilthägn på G

Ronneby (JJ) Ett nytt hägn för jakt på dovvilt är på gång hos Johannishus godsförvaltning. Länsstyrelsen har gett klartecken till byggnationen.

Dovviltsjakt i hägn blir verklighet på Johannishus. Arklvifoto: Per Jonson

Tanken är att skapa ett 70 hektar stort vilthägn där dovvilt ska hållas för jakt. Länsstyrelsens beslut grundas på gällande regler för djurskydd som jakt och stängsel och utfodring ska ske enligt riktlinjer, rapporterar Sydöstran.

Johannishus är ett större gods i Ronneby kommun, Bleking län och som redan i dag erbjuder flera typer av jaktarrangemang på sin fastighet.

AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Annonser