Nytt datum för Småhunds-SM!

Tävlingsledningen för Småhunds-SM har nu tagit fram ett nytt datum för arrangemanget sedan man var tvungen att ställa in tävlingen tidigare i veckan på grund av för stort snödjup.

– Vi hoppas kunna genomföra tävlingen den 16-17 januari 2011. Provmarker och logi är bokade, men en förutsättning för att vi ska kunna genomföra SM:et är att snön töar undan, uppger provledaren Bo Wallin, Wargön.

SM:et är förlagt till Vårgårda med förläggning på Tånga Hed. Samtliga provområden ligger med någon mils avstånd. Just nu är snödjupet cirka 40-50 cm i området.

I SM:et startar de tre bästa hundarna från vardera rasklubb: Svenska Bassetklubben, Svenska Beagleklubben, Svenska Dreverklubben och Svenska Taxklubben.

Här på Jaktjournalens hemsida kan du följa händelseutvecklingen runt SM-arrangemanget.   

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser