Nytt datum för Småhunds-SM!

Tävlingsledningen för Småhunds-SM har nu tagit fram ett nytt datum för arrangemanget sedan man var tvungen att ställa in tävlingen tidigare i veckan på grund av för stort snödjup.

– Vi hoppas kunna genomföra tävlingen den 16-17 januari 2011. Provmarker och logi är bokade, men en förutsättning för att vi ska kunna genomföra SM:et är att snön töar undan, uppger provledaren Bo Wallin, Wargön.

SM:et är förlagt till Vårgårda med förläggning på Tånga Hed. Samtliga provområden ligger med någon mils avstånd. Just nu är snödjupet cirka 40-50 cm i området.

I SM:et startar de tre bästa hundarna från vardera rasklubb: Svenska Bassetklubben, Svenska Beagleklubben, Svenska Dreverklubben och Svenska Taxklubben.

Här på Jaktjournalens hemsida kan du följa händelseutvecklingen runt SM-arrangemanget.   

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser