Nytt angrepp trots felfritt rovdjursstängsel

Gräsmark (JJ) I söndags dog tolv får i ett vargangrepp och i morse var vargen tillbaka i hagen i Gräsmark. Detta trots ett bra stängsel.

Fårägaren hade ett femtrådigt rovdjursavvisande stängsel i utmärkt skick. (Stängslet på bilden är också ett godkänt stängsel, dock inte av samma typ som i den aktuella hagen) Arkivfoto: Per Jonson

Efter söndagens attack konstaterade besiktningsmannen från Länsstyrelsen att stängslet hade låg spänning. I övrigt var det femtrådiga och drygt meter höga rovdjursavvisande stängslet i utmärkt skick.

I förmiddags upptäcktes ytterligare ett angrepp och Urban Mossberg, besiktningsman på länsstyrelsen uppger att totalt fem får är döda till följd av det nya vargbesöket.

– Det märkliga är att jag inte hittar några svagheter alls i stängslet. Det är i mycket bra skick. Efter söndagens attack röjdes gräs bort och vi uppmätte nu 5-6000 volt i de fem trådarna. Vi kan inte säga hur vargen tog sig in.

Fårägaren har nu uppmanats dela av hagen och hålla de kvarvarande fåren, var av ett tjugotal är lamm, närmare huset.

Enligt Urban Mossberg har det inte skett några vargangrepp i området tidigare under våren. Vargen tros härstamma från reviret Skugghöjden.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vargdrabbad matte berättar om attacken

Vallentuna (JJ) Ann-Margret Neikter berättar nu i media hur det gick till när hennes cavalier king charles spaniel blev tagen av varg. – I ögonblicket jag vände mig om och tittade ner, bet den Lacey i nacken, berättar hon för Mitt i hela Stockholm.

Johans nya Blaser funkar inte

Västerås (JJ) Johan Rydberg har kostat på drygt 35 000 kronor för att få ett pålitigt vapen för björnjakt och eftersök. Men den nya studsaren, Blaser R8, funkar inte - den kastar inte ut tomhylsorna.

Annonser