Nytt angrepp på får på Adelsö

Adelsö (JJ) I onsdags morse hittade ett dött får på Adelsö utanför Stockholm. Länsstyrelsen bedömer att djuret dödats av en varg, dock inte samma varg som attackerat får längre söder ut i Stockholms län.

– Det har funnits en ensam varg på Mälaröarna sedan i början på våren och vi uppmanar alla djurägare att se över sina stängsel, säger besiktningsman Jakob Broander.

Det är andra gången i år som tamdjur dödas vid rovdjursangrepp på ön. Båda gångerna har en varg bedömts ligga bakom.

– Vi har inga observationer eller andra tecken på att ytterligare en varg skulle befinna sig i området och utgår ännu så länge från att det är samma varg som förra gången, säger Jakob Broander.

Den dödade baggen hittades i en hage på öns södra del. I hagen fanns ytterligare en bagge samt nötboskap. Inget av dessa djur uppges ha fått några skador.

– För att minska risken för nya angrepp har vi satt upp så kallade lapptyg längs stängslet på hagen, säger Jakob Broander.

Den drabbade djurägaren har nu möjlighet att ansöka om ersättning för det dödade djuret.

Vargen på Mälaröarna ska inte förväxlas med vargarna i det så kallade Sjundareviret i södra Stockholms län, där 58 får har rivits vid fem olika angrepp de senaste månaderna, rapporterar Länsstyrelsen i Stockholms län.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser