Nytt älgförvaltningssystem nästa år

KARLSKOGA(JJ). Nästa år ska det nya älgförvaltningssystemet att införas. Det blir troligen höst två älgförvaltningsområden i Karlskoga-Degerfos jaktvårdskrets.

Jaktvårdskonsulent Anders Fredriksson framhåller att det är viktigt att man hittar biologiska gränser för de nya områdena. 
 – Det är viktigt att hitta de biologiska gränserna. Det kan vara sånt som järnvägar eller Europavägar, sjöar eller andra stora vattendrag som skiljer de olika områdena åt, säger Anders Fredriksson till Karlskoga Tidning.

Han pekar också på att de flesta älgarna håller sig inom ett och samma område. 
De nya områdena ska styras av en grupp på sex personer, hälften markägare och hälften jägare. 
Till hösten kommer förslaget upp i viltförvaltningsdelegationen där beslut ska tas.
Det här rapporterar Karlskoga Tidning.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Annonser