Nya skyddsjaktsbeslut på björnar

Östersund (JJ) I slutet av förra veckan fattade länsstyrelsen i Jämtland nya muntliga beslut om skyddsjaktsåtgärder efter björn.

Under valborgsmässohelgen fälldes två björnar under skyddsjakt i Jämtlands län. I torsdags beslutades om skyddsjakter efter två nya björnar, en inom Jijnjevaerie samebys åretruntmarker i Krokoms kommun och en  inom Jovnevaerie samebys åretruntmarker. Redan på torsdags eftermiddag var den ena av björnarna fälld.

 

 

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Unge till världskänt lejon dödad

Zimbabwe (JJ) En unge till den världskände lejonhannen Cecil har skjutits av en okänd troféjägare i Zimbabwe. Den sexårige hannen Xanda dödades den 7 juli och mötte därmed samma öde som sin far.

683 000 kronor för sälskador

Sotenäs (JJ) 20 fiskare i Västra Götaland får dela på 683 000 kronor från Länsstyrelsen för skador som sälar orsakat på både fiskeredskap och fångst under 2016.

Annonser