Nya regler förstörde björnkött

Luleå (JJ) Årets björnjaktbestämmelser innebar att köttet från tre björnar i Norrbotten fick kasseras eftersom det inte var tjänligt som människoföda.

Enligt de nya reglerna får björnarna inte flås förrän de kommit till ett godkänt slakteri. Det innebar att björnarna som låg kvar i skinnet inte kyldes av tillräckligt snabbt och köttet surnade.
Norrbottensjägarna fällde 25 av totalt 33 tillåtna björnar. De höga värmen i början av jaktperioden anges som ett skäl till att det bara fälldes en av totalt sex lovliga björnar i kustkommunerna.
Nästa års björnavskjutning bestäms av Naturvårdsverket och beslutet väntas under juni månad 2007.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser