Nya regler för hundhållning?

Stockholm (JJ) Om Djurskyddsmyndigheten får bestämma ska hundar inte längre få stå i löplina.

Högst ett par timmar om dagen ska hunden få stå bunden utomhus. Hundar som finns i hundgård ska enligt samma myndighet få komma ut och rastas varje dag.
Enligt den nya skrivningen ska hundar som vistas inomhus få komma ut och rastas var sjätte timme.
Både hundar och katter ska enligt förslaget ha tillsyn två gånger om dagen för att få sitt behov av social kontakt tillgodosett.
Jägareförbundet, Kennelklubben, Svenska Kattklubbars Riksförbund och alla länsstyrelser har bjudits in för att komma med förslag senast den 5 mars.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser