Nya kronhjortsområden i Hälsingland

Nordanstig (JJ) Länsstyrelsen har inrättat tre nya kronhjortsområden i Nordanstig i Hälsingland. Områdena är de första och omfattar totalt 87 000 hektar. Jägarna har ansökt om en avskjutning på 27 vuxna djur och kalvar.

Nordanstigs kronhjortsskötselområde är störst med 70 000 hektar där man avser att skjuta 15 vuxna djur och 15 kalvar.
Jättendalsområdet omfattar 9 300 hektar med en avskjutning på fyra vuxna djur och fyra kalvar. I Harmångerområdet som omfattar 7 500 hektar vill jägarna få tillstånd att fälla åtta vuxna djur och fri kalvjakt.
Målsättningen är att skapa en livskraftig kronhjortsstam i de tre områdena.
Länsstyrelsen beslut om områdena gäller i tre år. Under tiden ska stammen observeras för att göra eventuella justeringar i avskjutningen i framtiden.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser