Nya kronhjortsområden i Hälsingland

Nordanstig (JJ) Länsstyrelsen har inrättat tre nya kronhjortsområden i Nordanstig i Hälsingland. Områdena är de första och omfattar totalt 87 000 hektar. Jägarna har ansökt om en avskjutning på 27 vuxna djur och kalvar.

Nordanstigs kronhjortsskötselområde är störst med 70 000 hektar där man avser att skjuta 15 vuxna djur och 15 kalvar.
Jättendalsområdet omfattar 9 300 hektar med en avskjutning på fyra vuxna djur och fyra kalvar. I Harmångerområdet som omfattar 7 500 hektar vill jägarna få tillstånd att fälla åtta vuxna djur och fri kalvjakt.
Målsättningen är att skapa en livskraftig kronhjortsstam i de tre områdena.
Länsstyrelsen beslut om områdena gäller i tre år. Under tiden ska stammen observeras för att göra eventuella justeringar i avskjutningen i framtiden.

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser