Nya jaktvårdskonsulenter hos jägarförbundet

SOLLEFTEÅ/ÖSTERSUND (JJ) Jägareförbundet har anställt två nya jaktvårdskonsulenter i region mitt Norrland, skriver Dagbladet.

Magnus Hansson och Mikael Backman kommer att jobba med jaktfrågor i regionen. Regionen har två regionkontor, ett i Östersund och ett i Sollefteå.

Magnus kommer att sitta i Östersund och har tidigare jobbat i fält hos Skandinaviska björnprojektet. Han har även jobbat en period i Norge vid Statens naturuppsyn och vid Norskt institut för naturforskning.

Magnus kommer jobba mot medlemmar i Jägareförbundet men även ha hand om rovdjursfrågor, viltövervakning. viltvård och jakt för funktionsnedsatta.

Mikael kommer att sitta i Sollefteå och har en bakgrund som polis och hundförare. Han har också jobbat i skogen med skördare. Mikael kommer att arbeta med hundfrågor, ungdomar och med eftersöksjägarorganisationen i Västernorrland.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser