Nya jägare får chans att jaga älg

Sundsvall (JJ) Ett 20-tal jaktintresserade få chansen att jaga älg i september på en SCA-mark utanför Sundsvall. Jägareförbundet Sundsvall står bakom projektet och förhoppningen är att väcka intresset för jakten och naturen.

För andra året ger nu Jägareförbundet Sundsvallvästra alla intresserade att prova på älgjakt och förhoppningen man har är att få fler intresserade av att komma ut i naturen och lära sig mer om just jakten.

– Det blev ett bra genomslag förra året och därför fortsätter vi i år, säger Sven Norgren, Jägareförbundet, till Dagbladet Sundsvall.Det är män och kvinnor i åldrarna 17-50 år som i dagsläget är anmälda och två av dessa är nysvenskar.  

Jaktområdet på 1 600 hektar upplåts av SCA och jakten kommer att pågå under fyra dagar med start den 7 september. Nytt för i år är att man hoppas kunna skänka eventuell fälld älg till en skola eller äldreboende. Och blir det så att man skjuter en älg så kommer även en styckningskurs att hållas.

Känner man att man skulle vilja prova på att jaga älg kan man mejla till: sundsvallvastra@ live.se så hör de ansvariga av sig.

AKTUELLT

Hamilton överst på tronen

Knistad (JJ) Det blev Jesper Karlsson med sin duktiga hamiltontik Malmbäckaren Foxii som tog hem årets Stövar-SM för rävhundar med en mycket stark elitetta.

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Annonser