Nya hjortjaktsregler

Trelleborg (JJ) För att förstärka skyddet för kronhjortarna har länsstyrelsen i Skåne inrättat två nya kronhjortsområden.

Kronhjorten för en tynande tillvaro i södra Skåne och länsstyrelsen vill lätta på jakttrycket i områdena Tomelilla och sydkusten. Innan områdena upprättades skedde en oreglerad jakt under den allmänna jakttiden. I framtiden kommer jakten att regleras med licenser. För att få en licens måste man ha minst 200 hektar. Markerna måste dessutom vara en kombination av åker- och skogsmark.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser