Nya försök att märka vargar i Galvenreviret

GÄVLEBORG(JJ). SkandUlv och länsstyrelsen i Gävleborg ska gå in och försöka märka ytterligare vargar i Galvenreviret.

I början av veckan hade hittills en tik märkts.  
På hemsidan beklagar länsstyrelsen också att man tvingats köra skoter mitt på skogsbilvägar, vilket försvårar vid plogningen.

Länsstyrelsen skriver att de i möjligaste mån följer den policy som finns för fältarbetet – ”att i största möjliga mån undvika att skapa ekonomisk förlust eller merarbete för någon genom vårt arbete. ”

Vidare menar länsstyrelsen att det inte alltid är möjligt att köra på sidan av vägen, beroende på vilka snöförhållanden som råder. Man menar att det inte alltid går att undvika att köra på skogsbilvägar om man ska utföra uppdraget att inventera de stora rovdjuren i länet, samt vara behjälpliga vid märkningar.

Länsstyrelsen meddelar också att man inte kommer att betala ut någon ersättning för merkostnader, däremot vill man att de som känner sig drabbade hör av sig så att man kan få en överblick över det upplevda problemet.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser