Nya försök att märka vargar i Galvenreviret

GÄVLEBORG(JJ). SkandUlv och länsstyrelsen i Gävleborg ska gå in och försöka märka ytterligare vargar i Galvenreviret.

I början av veckan hade hittills en tik märkts.  
På hemsidan beklagar länsstyrelsen också att man tvingats köra skoter mitt på skogsbilvägar, vilket försvårar vid plogningen.

Länsstyrelsen skriver att de i möjligaste mån följer den policy som finns för fältarbetet – ”att i största möjliga mån undvika att skapa ekonomisk förlust eller merarbete för någon genom vårt arbete. ”

Vidare menar länsstyrelsen att det inte alltid är möjligt att köra på sidan av vägen, beroende på vilka snöförhållanden som råder. Man menar att det inte alltid går att undvika att köra på skogsbilvägar om man ska utföra uppdraget att inventera de stora rovdjuren i länet, samt vara behjälpliga vid märkningar.

Länsstyrelsen meddelar också att man inte kommer att betala ut någon ersättning för merkostnader, däremot vill man att de som känner sig drabbade hör av sig så att man kan få en överblick över det upplevda problemet.

AKTUELLT

Hamilton överst på tronen

Knistad (JJ) Det blev Jesper Karlsson med sin duktiga hamiltontik Malmbäckaren Foxii som tog hem årets Stövar-SM för rävhundar med en mycket stark elitetta.

Annonser