Nya ammunitionsregler

De omarbetade reglerna för förvaring av ammunition i hemmet görs om så att de ska tillfredsställa jägarna. Räddningsverket har lyssnat på jägarnas protester och kommer i slutet av november med nya regler.

  Räddningsverket bestämde tidigare i år att  jägare och skyttar endast skulle få förvara två kilo krut i hemmet.
Jägarna protesterade med motiveringen att det inte är tillräckligt för exempelvis en familj med flera jägare. Svenska Jägareförbundet och Jägarnas Riksförbund har skickat in ett gemensamt förslag. De vill att 15 kilo netto ska får förvaras i bostaden. Av det är 10 kilo krut i patroner och 5 kilo svartkrut för handladdning.
Norma, som tillverkar finkalibrig ammunition, har enligt Räddningsverket föreslagit att 60 kilo netto ska få förvaras i hemmet. Inga fler förslag har kommit in till Räddningsverket före stoppdatum sista september.
Exakt hur mycket krut som ska få förvaras i hemmet är ännu hemligt, men enligt räddningsverkets talesman kommer jägarna att vara nöjda med beslutet.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser