Ny verksamhetschef för Jaktia

Lars Martinsson, har fått lämna sin befattning som VD för Jaktia AB, landets största butikskedja för jakt-fiske och friluftsliv. Till ny verksamhetsledare har styrelsen utsett Magnus Olsson.

Lars Martinsson tillträdde som VD år 2004. Han är även delägare i företaget som har ett 30- tal butiker i landet.
Förra veckan beslutade styrelsen att tillsätta Magnus Olsson som verksamhetsledare för företaget. Olsson har tidigare arbetat som VD för EM Home och varit nordisk marknadschef för Stadium.

– Styrelsens beslut är en angelägnhet mellan styrelsen och Martinsson, säger Lars Bergqvist, styrelseordförande i Jaktia AB.

– Det är definitivt ingen kris i Jaktia, säger Berqvist. Orsaken till styrelsens beslut är att arbetet mellan Martinsson och styrelsen inte fungerat. Det är styrelsens ansvar att se till att företaget fortsätter att utvecklas i rätt riktning, säger Lars Bergqvist.

Jaktia AB ägs till 47 procent av Investmentbolaget Profura, Lars Martinsson äger 37 procent.

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser