Ny vd på Chevalier

Göteborg (JJ) Jaktklädesförtaget Chevalier får ny vd. Med bakgrund från stövelföretaget Tretorn tar Johan Lind över rodret.

Johan Lind börjar som vd till hösten och bolaget ska nu vidareutvecklas ska skapa organisk tillväxt, skriver tidningen Habit.

– Att leda Chevalier mot något nytt, men samtidigt behålla dess klassiska jaktprofil ska bli väldigt spännande. Rollen kombinerar det jag tycker är roligt och det jag är bra på, och det är en naturlig fortsättning på min bakgrund inom konfektion och jakt, säger Johan Lind.

För Johan Lind är jakt ingen ny arena. Även om han de senaste två åren varit vd på ett fastighetsbolag har han tidigare jobbat som försäljningschef på Tretorn Sverige och riktat in sig på jakt och friluftssortimentet.

Nuvarande vd för Chevalier, Lars Björkman känner sig trygg i valet av ny vd.

– Johan har med sin bakgrund både ambitionerna och möjligheterna att leda och vidareutveckla Chevalier. Han har dessutom en stark entreprenörskraft som tilltalade oss, säger han.

AKTUELLT

Vitlöksdoftande vildsvinskarré

Jägarna som är noggranna med styckningsdetaljer kan glädja sig åt vildsvinskarré i frysboxen. En riktig höjdare som passar bra att vitlöksmarinera. 4 personer: 800 g vildsvinskarré Marinad: 1/2 dl olivolja 2 msk Kikkomansoja 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk honung 1 msk chili 1 tsk grovmalen svartpeppar 1 tsk paprikapulver 1 msk rött vin Tillbehör: bulgursallad

Mauser M18 – Enkel studsare för problemfri jakt

Mauser har ett sedan 140 år ett grundmurat rykte som vapentillverkare. Grunden i Mausers vapentillverkning har alltid varit tillförlitlighet och kvalitet. Mauser M 18 är inget undantag från denna tradition. Det låga försäljningspriset ger inte utrymme för extravaganser. Du får enkel studsare med det som behövs för problemfri jakt och övningsskytte.

Jura – en ren fjällmissil

När väl kopplet stryks och Jura får kommandot sök, förstår JJs utsände vad ägaren Anders Fors pratar om när han berättar att söket är något utöver det vanligt. Jura förvandlas till en vit missil som flyger fram över fjällmarken på jakt efter ripdoft. Synen av hennes fart, vidd och täta sökmönster får nog alla ägare till stående fågelhund att häpna och drömma sig bort till att någon gång själva ha en hund med det söket.

Dags att ta svinpesten på allvar

Den afrikanska svinpesten sprider sig i Europa och allt fler svenska forskare höjer ett varningens finger för risken att få in pesten i Sverige. I nuläget har svinpesten slagit ut stora delar av vildsvinsstammen i Baltikum och nyligen upptäcktes även smittan i norra Polen.

Ellinge Game Fair lockar jägarna

Eslöv (JJ) I slutet av augusti blir det premiär för Ellinge Game Fair på Ellinge Slott strax utanför Eslöv. I samarbete med Jaktgrossisterna kommer besökarna att kunna ta del av årets utrustningsnyheter. Jaktjournalen har utsetts till officiell mässtidning och kommer självklart också att finnas på plats.

Annonser