Ny vd på Chevalier

Göteborg (JJ) Jaktklädesförtaget Chevalier får ny vd. Med bakgrund från stövelföretaget Tretorn tar Johan Lind över rodret.

Johan Lind börjar som vd till hösten och bolaget ska nu vidareutvecklas ska skapa organisk tillväxt, skriver tidningen Habit.

– Att leda Chevalier mot något nytt, men samtidigt behålla dess klassiska jaktprofil ska bli väldigt spännande. Rollen kombinerar det jag tycker är roligt och det jag är bra på, och det är en naturlig fortsättning på min bakgrund inom konfektion och jakt, säger Johan Lind.

För Johan Lind är jakt ingen ny arena. Även om han de senaste två åren varit vd på ett fastighetsbolag har han tidigare jobbat som försäljningschef på Tretorn Sverige och riktat in sig på jakt och friluftssortimentet.

Nuvarande vd för Chevalier, Lars Björkman känner sig trygg i valet av ny vd.

– Johan har med sin bakgrund både ambitionerna och möjligheterna att leda och vidareutveckla Chevalier. Han har dessutom en stark entreprenörskraft som tilltalade oss, säger han.

AKTUELLT

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Ny fästingart funnen i Sverige

Kungsbacka (JJ) Varmare klimat för med sig nya arter norrut. Den brokiga hundfästingen har hittats både i Danmark och Sverige. Arten återfinns vanligen längre söderut i Europa.

Annonser