Ny vargattack på hund

Endast bakbenet fanns kvar av Marko Mäenpäs tax Nicko sedan en varg dödat och ätit upp hunden utanför Romfartuna i Västmannland.

Marko jagade rådjur på nyårsaftonen med den 6-årige taxen Nicko. Men Nicko försvann och grannarna hittade resterna av Nicko. Endast ett bakbenen återstod av hunden.Närmaste vargrevir ligger i Uttersberg, i nordvästra Västmanland, där finns nio vargar. Förmodligen har någon av dessa vargar gett sig ut på vandring och dödade Nicko. Det var den tredje attacken på tre månader i Västmanland.

AKTUELLT

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser