Ny vargattack i Gimmenreviret

Kungsbacka (JJ) Fem får dödades på en gård i Helgbo utanför Insjön i Dalarna, natten till i går. Fårägaren är helt uppgiven men planerar att lämna in en skyddsjaktsansökan trots att det brukar bli avslag. För tre år sedan, på dagen, utsattes får på gården för en vargattack.

– Jag är både trött och frustrerad av att hela tiden få stånga min panna blodig utan att myndigheterna gör något åt problemet. Det förstör ju hela tiden för oss som vill bo på landsbygden och leva med våra djur. Många jägare kommer säkert att tänka sig för både en och två gånger nu inför älgjakten i nästa vecka, släppa eller inte släppa sina hundar, säger fårägaren till Dalademokraten.

Gården ligger i Gimmenreviret där på senaste tiden flera angrepp skett mot hundar. En hund skadades och en hund dödades nyligen.

Länsstyrelsen har hittills avslagit skyddsjaktsansökningar men trots detta kommer fårägaren ändå skicka in en begäran om skyddsjakt.

– Jag kommer att lämna in en anmälan om skyddsjakt, men det blir väl avslag som vanligt, säger fårägaren till Dalademokraten.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser