Ny vargattack i Gimmenreviret

Kungsbacka (JJ) Fem får dödades på en gård i Helgbo utanför Insjön i Dalarna, natten till i går. Fårägaren är helt uppgiven men planerar att lämna in en skyddsjaktsansökan trots att det brukar bli avslag. För tre år sedan, på dagen, utsattes får på gården för en vargattack.

– Jag är både trött och frustrerad av att hela tiden få stånga min panna blodig utan att myndigheterna gör något åt problemet. Det förstör ju hela tiden för oss som vill bo på landsbygden och leva med våra djur. Många jägare kommer säkert att tänka sig för både en och två gånger nu inför älgjakten i nästa vecka, släppa eller inte släppa sina hundar, säger fårägaren till Dalademokraten.

Gården ligger i Gimmenreviret där på senaste tiden flera angrepp skett mot hundar. En hund skadades och en hund dödades nyligen.

Länsstyrelsen har hittills avslagit skyddsjaktsansökningar men trots detta kommer fårägaren ändå skicka in en begäran om skyddsjakt.

– Jag kommer att lämna in en anmälan om skyddsjakt, men det blir väl avslag som vanligt, säger fårägaren till Dalademokraten.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser