Ny vargattack i Bohuslän

Bara ett 30-tal meter ifrån bostadshuset gick Håkan Larssons får och betade. Trots elstängsel hindrade detta inte vargen från att återigen ta två av hans får i Bohusländska Lane Ryr.

– Ett av djuren hade fått ena låret bortslitet och ett bett i nacken, men det var inte dödande så hon har lidit oerhört, säger en tagen Håkan Larsson, till Bohuslänningen. – Jag hade gärna bjudit på ett lamm om vargen bara hade ätit det, men det är lindandet som är fruktansvärt. Han säger att de övriga djuren i hagen är vettskrämda och sover inte på natten. De står i hopträngda i ett hörn av hagen hela nätterna.
– Sedan sover de på dagarna när de ska beta.
Håkan Larsson har själv svårt att sova på nätterna och försöker vakta sina djur. Han säger att han har ett gevär men det är svårt att sitta på pass.
– Och skjuter man en så finns det väl fler. Det är ohållbart att hålla djur när det är så här.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser