Ny vargattack i Bohuslän

Bara ett 30-tal meter ifrån bostadshuset gick Håkan Larssons får och betade. Trots elstängsel hindrade detta inte vargen från att återigen ta två av hans får i Bohusländska Lane Ryr.

– Ett av djuren hade fått ena låret bortslitet och ett bett i nacken, men det var inte dödande så hon har lidit oerhört, säger en tagen Håkan Larsson, till Bohuslänningen. – Jag hade gärna bjudit på ett lamm om vargen bara hade ätit det, men det är lindandet som är fruktansvärt. Han säger att de övriga djuren i hagen är vettskrämda och sover inte på natten. De står i hopträngda i ett hörn av hagen hela nätterna.
– Sedan sover de på dagarna när de ska beta.
Håkan Larsson har själv svårt att sova på nätterna och försöker vakta sina djur. Han säger att han har ett gevär men det är svårt att sitta på pass.
– Och skjuter man en så finns det väl fler. Det är ohållbart att hålla djur när det är så här.

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser