Ny varg i Västerbotten

Ännu en varg har kunnat positioneras via en GPS-sändare. Det är en 13-månader gammal varghanne från Södra Norge som befinner sig utanför Åsele.

– Vi fick information om vargen från Skandinaviska Vargforskningsprojektet, men tyvärr fungerar radiosändaren inte särskilt bra. Den skickar över positioner bara då och då, säger Michael Schneider, rovdjursansvarig vid Länsstyrelsen i Västerbotten.
Den senaste positionen togs vid sjutiden på morgonen den 14 juni ca en halvmil norr om Trehörningen i Åsele kommun. Vargen är en hanne på 13 månader som är ute på långvandring för att hitta en partner och ett eget revir. Den är på väg norrut och pejlades i mitten av maj i höjd med Sundsvall. Vargen kommer från Kynna-reviret i södra Norge. Det ligger intill Rotna-reviret varifrån Bullmarksvargen kommer.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser