Ny varg i Västerbotten

Ännu en varg har kunnat positioneras via en GPS-sändare. Det är en 13-månader gammal varghanne från Södra Norge som befinner sig utanför Åsele.

– Vi fick information om vargen från Skandinaviska Vargforskningsprojektet, men tyvärr fungerar radiosändaren inte särskilt bra. Den skickar över positioner bara då och då, säger Michael Schneider, rovdjursansvarig vid Länsstyrelsen i Västerbotten.
Den senaste positionen togs vid sjutiden på morgonen den 14 juni ca en halvmil norr om Trehörningen i Åsele kommun. Vargen är en hanne på 13 månader som är ute på långvandring för att hitta en partner och ett eget revir. Den är på väg norrut och pejlades i mitten av maj i höjd med Sundsvall. Vargen kommer från Kynna-reviret i södra Norge. Det ligger intill Rotna-reviret varifrån Bullmarksvargen kommer.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser