Ny varg i Ringvattnet

Tidigt i går morse iakkttogs ännu en varg i Nordvästra Jämtland. Utanför byn Äspnäs, mellan Ringvattnet och Strömsund, såg en bilförare en varg som saknade radiosändare.

Den varghane som rev en sällskapshund inne på gårdsplanen hos en djurägare i byn Ringvattnet har nu fått sällskap. Personen som såg den nya vargen är helt säker på att den saknade radiosändare, som varghanen försetts med.
Vid samma tidpunkt skall också varghanen ha jagats med skoter söder om Ströms vattudal. De boende i trakten är starkt kritiska mot myndigheternas beslut om att inte låta avliva den varg som oskyggt ständigt söker sig till Ringvattnet.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser