Ny vapenskåpslag rör upp känslor

Den nya vapenskåpslagen innebär att jägare som har äldre, icke godkända skåp, måste köpa nya innnan årskiftet. Detta är något som många jägare är kritiska till.

I tidningen Lantrbuk & Skogland har man haft inne en debattartikel i just detta ämne och artikelförfattaren riktade kraftig kritik mot den nya lagen. 
– Det här drabbar många äldre jägare som ofta är pensionärer med små inkomster. Och följer man inte de nya reglerna riskerar man hårda straff. Frågan måste lyftas fram så att folk förstår allvaret, säger Hans Lundberg, från Sandviken,  till tidningen Lantbruk & Skogsland efter att han läst debattartikeln. 

Lundberg tycker att det borde införas en förlängd dispens för innehav av de vapenskåp som är godkända i dag, men som inte godkänns enligt den nya vapenskåpslagen. 
Han har skickat brev till bland annat justitieminister Beatrice Ask för att försöka få henne att lyssna på hans åsikter. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser