Ny vapenskåpslag rör upp känslor

Den nya vapenskåpslagen innebär att jägare som har äldre, icke godkända skåp, måste köpa nya innnan årskiftet. Detta är något som många jägare är kritiska till.

I tidningen Lantrbuk & Skogland har man haft inne en debattartikel i just detta ämne och artikelförfattaren riktade kraftig kritik mot den nya lagen. 
– Det här drabbar många äldre jägare som ofta är pensionärer med små inkomster. Och följer man inte de nya reglerna riskerar man hårda straff. Frågan måste lyftas fram så att folk förstår allvaret, säger Hans Lundberg, från Sandviken,  till tidningen Lantbruk & Skogsland efter att han läst debattartikeln. 

Lundberg tycker att det borde införas en förlängd dispens för innehav av de vapenskåp som är godkända i dag, men som inte godkänns enligt den nya vapenskåpslagen. 
Han har skickat brev till bland annat justitieminister Beatrice Ask för att försöka få henne att lyssna på hans åsikter. 

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser