Ny upplaga av digiscopetävling

Kungsbacka (JJ) Swarowski arrangerar nu för nionde gången sin fototävling för digiscopeutrustning där kameran eller smartphonen är monterad på kikare.

Tävlingen har de fyra kategorierna action, porträtt, däggdjur och videofilmer. En jury med experter på elitnivå och priser av toppkvalitet. För första gången kommer ett särskilt pris för de bästa bilder som tagits med en smarttelefonadapter att delas ut. Alla som gillar digiscoping är välkomna att rösta på en vinnare varje månad via Swarovski optiks Facebooksida. Tävlingen pågår fram till den 30 september.

Första pris är en komplett uppsättning av digiscopingutrustning från Swarovski optik (ATX eller STX okularmodul, 25–60×85 objektivmodul, digiscopingadapter, teleskopskena, stativ och stativhuvud) – för ännu mer upptäckarglädje vid digiscoping. De tre övriga kategorivinnarna belönas vardera med en EL 32-kikare.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser