Ny tubkikare för långshållskyttar

Kungsbacka (JJ) En tubkikare är ett absolut måste för att sportskyttar och långhållsjägare tillförlitligt och korrekt ska kunna urskilja detaljer på långa avstånd. Med ny teknik är Swarovski den första tillverkaren som framgångsrikt lyckats projicera en streckplatta inuti en tubkikare. Det medför att streckplattan kan aktiveras eller inaktiveras efter behov skriver Swarovski Optik i ett pressmeddelande.

Nykikare för långhållskytten. Foto: Swarovski.
Långhållsskytte har blivit en allt vanligare inriktning, i huvudsak inom sportskytte, men även i allt större utsträckning inom jakt. Detta underlättas av innovationer både inom sport- och jaktvapen, men även inom teleoptik.

Utmaningarna inom långhållsskytte kommer alltid baseras på skyttens känsla av personligt ansvar och förmåga att göra en realistisk självbedömning. Av särskild vikt är samspelet mellan observation, mätning och avfyrning. För dessa avgörande moment kommer Swarovski erbjuda en ny produkt från december 2014 i form av tubkikaren STR 80 med projicerad streckplatta.

Kikaren erbjuder även ett paket med enastående optisk prestanda. Den lämpar sig också väl för dokumentationsändamål, till exempel i kombination med TLS APO digiscopingadapter. Produkten fulländas av en omfattande uppsättning tillbehör.

Den integrerade streckplattan (MOA eller MRAD) i tubkikaren STR 80 har en unik design. Den är projicerad och kan även aktiveras eller inaktiveras. Det innebär att den kan användas över hela zoomintervallet och vid ljusa förhållanden (med 10 daglägen och 5 nattlägen).

Även diopterstyrkan kan justeras separat. Det gör att du enkelt kan växla mellan att uppskatta avståndet till ett objekt – oavsett om du känner till dess storlek eller om det befinner sig mellan två punkter – och observera målet helt ostört.

Streckplattan hjälper dig bedöma sannolikheten att du kommer missa målet, i relation till riktpunkten. Det innebär att du kan göra de justeringar du behöver direkt på kikarsiktet.

Tubkikaren med streckplatta finns tillgänglig på marknaden från december 2014.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser