Ny tubkikare för långshållskyttar

Kungsbacka (JJ) En tubkikare är ett absolut måste för att sportskyttar och långhållsjägare tillförlitligt och korrekt ska kunna urskilja detaljer på långa avstånd. Med ny teknik är Swarovski den första tillverkaren som framgångsrikt lyckats projicera en streckplatta inuti en tubkikare. Det medför att streckplattan kan aktiveras eller inaktiveras efter behov skriver Swarovski Optik i ett pressmeddelande.

Nykikare för långhållskytten. Foto: Swarovski.
Långhållsskytte har blivit en allt vanligare inriktning, i huvudsak inom sportskytte, men även i allt större utsträckning inom jakt. Detta underlättas av innovationer både inom sport- och jaktvapen, men även inom teleoptik.

Utmaningarna inom långhållsskytte kommer alltid baseras på skyttens känsla av personligt ansvar och förmåga att göra en realistisk självbedömning. Av särskild vikt är samspelet mellan observation, mätning och avfyrning. För dessa avgörande moment kommer Swarovski erbjuda en ny produkt från december 2014 i form av tubkikaren STR 80 med projicerad streckplatta.

Kikaren erbjuder även ett paket med enastående optisk prestanda. Den lämpar sig också väl för dokumentationsändamål, till exempel i kombination med TLS APO digiscopingadapter. Produkten fulländas av en omfattande uppsättning tillbehör.

Den integrerade streckplattan (MOA eller MRAD) i tubkikaren STR 80 har en unik design. Den är projicerad och kan även aktiveras eller inaktiveras. Det innebär att den kan användas över hela zoomintervallet och vid ljusa förhållanden (med 10 daglägen och 5 nattlägen).

Även diopterstyrkan kan justeras separat. Det gör att du enkelt kan växla mellan att uppskatta avståndet till ett objekt – oavsett om du känner till dess storlek eller om det befinner sig mellan två punkter – och observera målet helt ostört.

Streckplattan hjälper dig bedöma sannolikheten att du kommer missa målet, i relation till riktpunkten. Det innebär att du kan göra de justeringar du behöver direkt på kikarsiktet.

Tubkikaren med streckplatta finns tillgänglig på marknaden från december 2014.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Annonser