Ny rovdjursutredare utsedd

Stockholm (JJ) Åke Pettersson, centerns förre partisekreterare utsågs av regeringen i går att ta sig an uppdraget att granska hur landets rovdjurspolitik bör utformas.

Pettersson tar över efter förre LRF-ordföranden Hans Jonsson som hoppade av sitt uppdrag när socialdemokraterna bildade en intern rovdjursgrupp inom partiet.
Petterssons huvuduppgift blir att utreda vad som kan göras för att minska konflikterna mellan rovdjur och människor. Pettersson är medlem både i LRF och Jägareförbundet. Utredningen väntas vara klar senast utgången av år 2007

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser