Ny rättegång kring dödad varg

Sundsvall/Bollnäs(JJ) I dag tas fallet med Fansenvargen upp i hovrätten. Bland annat ska en expert höras angående den skoter som figurerat i händelseförloppet. Rätten ska även titta på fordonet.

En ny teknisk undersökning har gjorts av skotern, detta har gjorts av experten som ska höras i rätten. Åklagaren menar att skotern använts för att döda vargen.

Två män från Hälsingland åtalades för grovt jaktbrott efter att vargen dödats på sjön Fansen år 2011. Männen nekade till brott.
Snöskoter användes för att jaga vargen, den blev påkörd vid flera tillfällen och en träpåk användes för att döda den.

En man dömdes till fängelse för grovt jaktbrott. Däremot friades den andra mannen.
Rätten menade att det inte fanns något bevis för att det var han som använt snöskoter för att döda vargen. 

Åklagaren vill att den dömde mannen får ett längre fängelsestraff och att den friade mannen döms för grovt jaktbrott. Den dömde mannen vill frias helt eller få ett lindrigare straff.
Det här rapporterar Hudiksvalls Tidning/helahalsingland.se.

AKTUELLT

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser