Ny rättegång kring dödad varg

Sundsvall/Bollnäs(JJ) I dag tas fallet med Fansenvargen upp i hovrätten. Bland annat ska en expert höras angående den skoter som figurerat i händelseförloppet. Rätten ska även titta på fordonet.

En ny teknisk undersökning har gjorts av skotern, detta har gjorts av experten som ska höras i rätten. Åklagaren menar att skotern använts för att döda vargen.

Två män från Hälsingland åtalades för grovt jaktbrott efter att vargen dödats på sjön Fansen år 2011. Männen nekade till brott.
Snöskoter användes för att jaga vargen, den blev påkörd vid flera tillfällen och en träpåk användes för att döda den.

En man dömdes till fängelse för grovt jaktbrott. Däremot friades den andra mannen.
Rätten menade att det inte fanns något bevis för att det var han som använt snöskoter för att döda vargen. 

Åklagaren vill att den dömde mannen får ett längre fängelsestraff och att den friade mannen döms för grovt jaktbrott. Den dömde mannen vill frias helt eller få ett lindrigare straff.
Det här rapporterar Hudiksvalls Tidning/helahalsingland.se.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser