Ny prövning av vargjakten i Värmland

Stockholm (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen har gett prövningstillstånd och nu ska frågan om vargjakt i Värmland avgöras på nytt.

I vintras stoppades licensjakten på varg i Värmland. Jaktperioden var planerad till januari och halva februari och skulle omfattat 20 djur i länet.

Förvaltningsrätten i Karlstad stoppade licensjakten på varg.

Kammarrätten i Göteborg bestyrkte senare beslutet men nu blir alltså den uteblivna jakten ett fall för Högsta förvaltningsdomstolen, skriver TT.

AKTUELLT

Bakslag både för staten och samebyarna i Girjasmålet

Luleå (JJ) Uppdaterad. Dagens dom i Girjasmålet innebär bakslag både för samebyarna och staten. Rätten slår fast att samebyn har "bättre rätt" till jakt och fiske, men den får inte ensam rätt att förvalta jakten och fisket. – Det fortsätter som förut – länsstyrelsen upplåter jakt och fiske till andra personer, säger Margareta Bergström, hovrättspresident, till Jaktjournalen.

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Annonser