Ny produkt håller koll på jycken

Kungsbacka (JJ) En helt nyutvecklad produkt ska göra det enklare för hundägare att både hålla koll på hunden så att den inte springer bort men också få info kring hundens hälsa.

En extra livlina om ordinarie pejl skulle gå sönder.

Den 29 mars lanseras produkten Tracy. Produkten med en batteritid på upp till 6 månader, på en laddning och en storlek på 42x37x12 millimeter är världens mest långlivade mini-spårare. Det handlar om en accessoar som man kan fästa på hundens halsband för att sedan kunna följa rörelserna och hundens livsstil via en mobilapp.

I appen kan du spåra din hund på en karta, sätta upp säkerhetszoner samt få meddelande om hunden skulle röra sig utanför det angivna området.

Tracy ger dig även en överblick över din hunds hälsa och dess vardagsvanor genom att analysera rörelsemönster där andning, matvanor, motion och vila utläses.

–  När min flickväns hund sprang bort föddes motivationen att skapa en hundsäker värld. Marknaden har alltid varit redo och äntligen är Tracy färdigutvecklad för att förebygga både rymningar och sjukdomar, säger Artan Mansouri, Grundare och VD på Tracy Trackers i ett pressmeddelande.

Mer info om produkten hittar du här>>

 

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Annonser