Ny ordförande för Svenska Jägareförbundet

Kungsbacka (JJ) I helgen valdes en ny ordförande till Svenska Jägareförbundet. Stämman gick på valberedningens förslag.

Torbjörn Larsson, ny ordföarande för Svenska Jägareförbundet. Foto: Lars Nilsson/Svensk Jakt

Det är ett bekant ansikte för många jägare i Sverige som nu blir ordförande för Sveriges största jägarförbund. Personen som tar över rodret efter Björn Sprängare är Torbjörn Larsson.

Han ligger bakom flera stora jaktmässor i Sverige och har suttit i förbundsstyrelsen i flera år. Jaktjournalen pratade med honom tidigare i våras när han blev nominerad till posten. Då sa han så här om ordförandeskapet och sin målsättning framöver.

– Jag är otroligt ödmjuk inför valberedningens förslag. Det är en stor uppgift att leda ett förbund med över 150 000 medlemmar. Men vi har en väldigt bra takt just nu. Björn Sprängare har gjort ett enormt arbete och jag kommer jobba vidare i samma anda.

– Det är mycket som händer nu. Vi har ett vapendirektiv som ska implementeras och vi har vargjaktsfrågan som granskas på EU-nivå. Det finns utmaningar för oss men vi får inte glömma bort att berätta vår historia om varför vi jagar. Den berättelsen måste vi fokusera mer på.

 

AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Annonser