Ny ordförande för Nordisk Safariklub

Tim Anker Wermuth från Holbeck valdes enhälligt till ny ordförande när Nordisk Safariklubs generalförsamling höll årsmöte på Roskilde gods.

Tim Anker Wermuth, ny ordförande i Nordisk Safariklub.

Generalförsamlingen besöktes av närmare 100 av klubbens 2 500 medlemmar. Tim Anker Wermuth valdes till ny ordförande efter att klubbens tidigare ordförande Jens Kjær Knudsen tackat nej till omval efter åtta år på posten.

Tim Anker Wermuth är en erfaren gevärsskytt och är utbildad skytteinstruktör i försvaret. Hans favoritjakt är att jaga i extrem bergsterräng med tält och gevär.

Flemming Rolin från Vittaryd i Sverige blev invald som suppleant på Nordisk Safari klubs generalförsamling. Svenskarna Dan Fridh och Henrik Randers fungerar som kontaktpersoner för klubben.

AKTUELLT

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Ny fästingart funnen i Sverige

Kungsbacka (JJ) Varmare klimat för med sig nya arter norrut. Den brokiga hundfästingen har hittats både i Danmark och Sverige. Arten återfinns vanligen längre söderut i Europa.

Annonser