Ny norsk vargkull med ryskt blod

I det norska Kynna-reviret har den invandrade ryska vargen fått ännu en kull valpar.

 Via DNA-analyser har rovdjursforskarna kunnat konstatera att det fötts en vargkull med ryskt blod även i år. De senaste två åren har det därmed fötts fyra vargkullar med ryskt blod.

Därmed ser plötsligt problemet med inavel för den skandinaviska vargstammen betydligt mindre ut.

5 kommentarer

 • Ryskt blod?
  Ja men då är den väl inte skandinavisk längre och det måste väl betyda att den är skjutbar..?

 • Stam
  Det finns inget som heter skandinavisk vargstam,det har alltid varit en gren av den ryska sedan får foskare och vargvänner säga vad dom vill.

 • Kent
  Ja och vi människor där levar i Norden kommer från Asien och Afrika for 10.000 år seden.

 • rysse
  Tror ej denna varg gått över hela sverige o in i Norge,,heter flög dit jävla mygel,,SGT

 • Tur
  Tänk villken otrolig tur att det helt plödsligt kommer in nytt blod.Dom får som dom vill vargkramarna.Jävla mygel alltihop.

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser