Ny moderat vargpolitik

Stockholm (JJ) Moderaterna anser att jägare ska ha rätt att skjuta vargar som jagar deras hundar redan innan vargen angriper. Det nya utspelet kom idag när moderaterna offentliggjorde sin nya rovdjurspolitik.

Moderaterna vill även tillåta licensjakt på varg i områden med starkt vargkoncentration. Man anser även att fårägare och andra tamdjursägare ska få högre ersättning vid tamdjursskador.
Naturvårdsverket är den myndighet som avgör om problemvargar ska avlivas. Moderaterna anser att förvaltningen av vargar ska överföras till länsstyrelserna. Partiledaren Fredrik Reinfeldt säger att partiet ändrat kurs i vargfrågan beroende på att det blivit allt fler vargar i Sverige.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser