Ny massaker av jakttorn i Jämtland

Östersund (JJ) Nu har ytterligare ett jakttorn förstörts i Jämtland. Det är Sten Paulsson utanför byn Gisselåsen, Bergs kommun, som drabbats den här gången.

Paulsson fick flera hjärtinfarkter under 2012 och som ett sätt att återfå självförtroendet och återgå till ett normalt liv byggde han jakttornet, som nu alltså har vandaliserats.

– Så sent som i fredags i förra veckan var tornet intakt, men sedan har någon varit dit och huggit ner det samt omkullvänt, berättar han.

– När jag kunde bygga jakttornet efter hjärtinfarkterna blev jag väldigt glad och nöjd att jag lyckades med mitt projekt. Men efter den här vandaliseringen känns det naturligtvis inte kul alls.

Jakttornet var byggt av grovt virke på en stabil grund, hade klarat stormen Vidar medan många träd runtomkring blåste ner på marken.

Sten Paulsson tror att gärningsmannen/gärningsmännen använt en yxa för att förstöra tornen och han har även polisanmält vandaliseringen.

Per Thelin vid Jämtlandspolisen tror att någon hade passerat tornet och gett sig på det. Han är tacksam för tips  från allmänheten.

Det här är tredje gången på ganska kort tid som jakttorn förstörts i Jämtland.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser