Ny massaker av jakttorn i Jämtland

Östersund (JJ) Nu har ytterligare ett jakttorn förstörts i Jämtland. Det är Sten Paulsson utanför byn Gisselåsen, Bergs kommun, som drabbats den här gången.

Paulsson fick flera hjärtinfarkter under 2012 och som ett sätt att återfå självförtroendet och återgå till ett normalt liv byggde han jakttornet, som nu alltså har vandaliserats.

– Så sent som i fredags i förra veckan var tornet intakt, men sedan har någon varit dit och huggit ner det samt omkullvänt, berättar han.

– När jag kunde bygga jakttornet efter hjärtinfarkterna blev jag väldigt glad och nöjd att jag lyckades med mitt projekt. Men efter den här vandaliseringen känns det naturligtvis inte kul alls.

Jakttornet var byggt av grovt virke på en stabil grund, hade klarat stormen Vidar medan många träd runtomkring blåste ner på marken.

Sten Paulsson tror att gärningsmannen/gärningsmännen använt en yxa för att förstöra tornen och han har även polisanmält vandaliseringen.

Per Thelin vid Jämtlandspolisen tror att någon hade passerat tornet och gett sig på det. Han är tacksam för tips  från allmänheten.

Det här är tredje gången på ganska kort tid som jakttorn förstörts i Jämtland.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Annonser