Ny lag drabbar troféfixaren

Kungsbacka (JJ) Den 2 september trädde en ny lag i kraft som gör det betydligt svårare för jägare att få tillgång på väteperoxid till troféblekningen.

Det blir nu lite mer omständligt att bleka jakttroféer.
Vill du bleka skallen rådjurstrofén och har tänkt att använda väteperoxid måste du numera söka tillstånd hos Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Tillstånd behövs för en koncentration över 12 viktprocent.

Från och med den 2 september gäller nämligen nya regler kring hanteringen av vissa kemiska produkter som kan användas för att tillverka sprängämnen. Dessa ämnen kallas sprängämnesprekursorer.

Privatpersoner som redan har köpt och innehar de här produkterna får fortsätta använda dem till och med den 1 mars 2016. 

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Annonser