Ny järv märkt i Värmland

Värmland (JJ) En järv har märkts i Värmland av länsstyrelsen. Märkningen är en del i svenska järvprojektets kartläggning av järvstammen.

Järvhannen märktes i förra veckan. Foto: Länsstyrelsen

Järven är en hane och vägde 13, 2 kg. Den märktes i mitten av förra veckan.  Länsstyrelsens förhoppning är att genom märkningen få ny kunskap om hur järvarna lever  i skogslandet.

Sändaren kommer skicka positioner så länsstyrelsen kan studera dess rörelsemönster och beteende.

– Det verkar vara en ung järv som var stark och fin i kroppen och positionerna kommer att visa om den nu har etablerat sig här eller om den endast är på resande fot, skriver länsstyrelsen på sin rovdjursblogg.

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser