Ny järv märkt i Värmland

Värmland (JJ) En järv har märkts i Värmland av länsstyrelsen. Märkningen är en del i svenska järvprojektets kartläggning av järvstammen.

Järvhannen märktes i förra veckan. Foto: Länsstyrelsen

Järven är en hane och vägde 13, 2 kg. Den märktes i mitten av förra veckan.  Länsstyrelsens förhoppning är att genom märkningen få ny kunskap om hur järvarna lever  i skogslandet.

Sändaren kommer skicka positioner så länsstyrelsen kan studera dess rörelsemönster och beteende.

– Det verkar vara en ung järv som var stark och fin i kroppen och positionerna kommer att visa om den nu har etablerat sig här eller om den endast är på resande fot, skriver länsstyrelsen på sin rovdjursblogg.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Unge till världskänt lejon dödad

Zimbabwe (JJ) En unge till den världskände lejonhannen Cecil har skjutits av en okänd troféjägare i Zimbabwe. Den sexårige hannen Xanda dödades den 7 juli och mötte därmed samma öde som sin far.

683 000 kronor för sälskador

Sotenäs (JJ) 20 fiskare i Västra Götaland får dela på 683 000 kronor från Länsstyrelsen för skador som sälar orsakat på både fiskeredskap och fångst under 2016.

Annonser