Ny jaktsituation i Tansenreviret

DALARNA(JJ). För jaktlagen i Tansenreviret blir det en ny situation att hantera i år - det beräknas kunna finnas omkring tio vargar i reviret. - Det blir något helt nytt. Det är slut med löshundsjakten, säger Magnus Kosjanov, jaktledare för Brötjärna jaktlag, till Dala-Demokraten.

Det kan handla om mer än 20 jaktlag som bedriver jakt i området som sträcker sig mellan Borlänge, Ludvika, Björbo, Mockfjärd och Nyhammar.
Och Magnus menar att det nu handlar om att lära sig en helt ny jaktform. I år kommer jaktlaget att ha tillgång till två hundar men de kommer att gå i band. 

Jaktlaget har fått en tilldelning på tio stora djur och man kommer att försöka skjuta hälften tjurar och hälften kor.
Det här rapporterar Dala-Demokraten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Annonser