Uppdaterad: Ny jaktmässa i Skåne?

Eslöv (JJ) I samband med förra helgens jakt- och fiskemässa på Bosjökloster i Skåne blev det allt tydligare att en ny utomhusmässa kan starta i regionen nästa år.

Enligt vad Jaktjournalen erfar har Elmia AB planer på att skapa en utomhusmässa i Eslövsområdet nästa sommar. Man vill idag inte bekräfta detta, men inte heller avfärda spekulationerna.

Det skulle passa Elmia Game Fair mycket bra, då man idag arrangerar jaktmässa i Jönköping vart annat år. En sommar mässa 2016 skulle innebära att man arrangerar jaktmässor varje år.

Uppdaterad, 3/9 kl 15.18: Nu bekräftar Elmia AB att man kommer att arrangera en jaktmässa sista helgen i augusti 2016 i Skåne.

Inom kort kommer vi med fler uppgifter.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Kvinna attackerad av älg

Umeå (JJ) En kvinna i Umeå attackerades på lördagseftermiddagen av en älg. Polisen fick rycka ut och hämta kvinnan i skogen.

Debatt: Vem vågar skjuta en skabbangripen varg?

Jägaren Patrik Myrvold frågar sig vilken jägare som vågar befria en skabbvarg från sina plågor. Om någon forskare menar att vargen skulle ha överlevt rävskabben den hade, så kommer jag att fällas för grovt jaktbrott med allt vad det innebär, skriver Myrvold i sin debattartikel.

Annonser