Ny jaktmässa i Skåne

Ellinge Game Fair 2018 - så heter Skånes nya jaktmässa som arrangeras den 25-26 augusti på Ellinge Slott.

Redan i fjol arrangerade Elmia Game Fair en mässa på Ellinge Slott. Men Elmia kommer inte att engagera sig i årets mässa. Istället har Jaktgrossisterna och Ellinge tecknat ett samarbetsavtal för genomförande av Ellinge Game Fair – en utomhus jaktmässa på Ellinge Slott där jägaren och jakten står i fokus.

Ellinge Slott kommer i nära samarbete med underleverantören Mattsson Events att stå som arrangör för 2018 års mässa som skall gå i fotspåren av Elmia´s lyckade mässarrangemang 2016. Målsättningen är att mässan skall locka 10.000 besökare över två dagar och därefter skall detta evenemang återkomma vart annat år.

– Vi är väldigt glada över att det blir en repris på den mycket lyckade utomhus jaktmässan på Ellinge Slott, säger Joakim Stenberg, VD för Jaktgrossisterna – en branschorganisation för de ledande jaktdistributörerna i Sverige.

– Det är fantastiskt spännande att i nära samarbete med Jaktgrossisterna och deras medlemmar få möjlighet att utveckla en kvalitetsinriktad jakt- och friluftsmässa med fokus på jakten och jägaren, förklarar Mikael Wehtje, ägare till Ellinge.
– En naturlig utveckling av den fest- & konferens- och eventverksamhet med bl a jaktarrangemang vi bedrivit på Ellinge Slott sedan 2007,  fortsätter Mikael.

– Vi har ett antal kvalitetsförbättringar och några spännande nyheter som skall lanseras på mässan nästa år berättar  projektledaren Henrik Mattsson från Mattsson Events.
– Det finns en stark målgrupp i den skånska och sydsvenska jägarkretsen, men vi kommer också satsa på att locka ett antal danska jägare till Ellinge Game Fair, tillägger Henrik.

AKTUELLT

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Lider svenska jägaren av restviktsneuros eller…?

Vi har nog alla suttit i den där jaktstugan eller vad det nu är, när kalibrar och kulor kommit på tal. Ni vet, helt plötsligt är alla experter och vet exakt vad som biter bäst på älgar, vildsvin och björnar. I bland kanske med en rätt ringa erfarenhet?

Annonser