Ny jaktmässa i Skåne

Ellinge Game Fair 2018 - så heter Skånes nya jaktmässa som arrangeras den 25-26 augusti på Ellinge Slott.

Redan i fjol arrangerade Elmia Game Fair en mässa på Ellinge Slott. Men Elmia kommer inte att engagera sig i årets mässa. Istället har Jaktgrossisterna och Ellinge tecknat ett samarbetsavtal för genomförande av Ellinge Game Fair – en utomhus jaktmässa på Ellinge Slott där jägaren och jakten står i fokus.

Ellinge Slott kommer i nära samarbete med underleverantören Mattsson Events att stå som arrangör för 2018 års mässa som skall gå i fotspåren av Elmia´s lyckade mässarrangemang 2016. Målsättningen är att mässan skall locka 10.000 besökare över två dagar och därefter skall detta evenemang återkomma vart annat år.

– Vi är väldigt glada över att det blir en repris på den mycket lyckade utomhus jaktmässan på Ellinge Slott, säger Joakim Stenberg, VD för Jaktgrossisterna – en branschorganisation för de ledande jaktdistributörerna i Sverige.

– Det är fantastiskt spännande att i nära samarbete med Jaktgrossisterna och deras medlemmar få möjlighet att utveckla en kvalitetsinriktad jakt- och friluftsmässa med fokus på jakten och jägaren, förklarar Mikael Wehtje, ägare till Ellinge.
– En naturlig utveckling av den fest- & konferens- och eventverksamhet med bl a jaktarrangemang vi bedrivit på Ellinge Slott sedan 2007,  fortsätter Mikael.

– Vi har ett antal kvalitetsförbättringar och några spännande nyheter som skall lanseras på mässan nästa år berättar  projektledaren Henrik Mattsson från Mattsson Events.
– Det finns en stark målgrupp i den skånska och sydsvenska jägarkretsen, men vi kommer också satsa på att locka ett antal danska jägare till Ellinge Game Fair, tillägger Henrik.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Annonser