Ny jaktmässa i Skåne

Ellinge Game Fair 2018 - så heter Skånes nya jaktmässa som arrangeras den 25-26 augusti på Ellinge Slott.

Redan i fjol arrangerade Elmia Game Fair en mässa på Ellinge Slott. Men Elmia kommer inte att engagera sig i årets mässa. Istället har Jaktgrossisterna och Ellinge tecknat ett samarbetsavtal för genomförande av Ellinge Game Fair – en utomhus jaktmässa på Ellinge Slott där jägaren och jakten står i fokus.

Ellinge Slott kommer i nära samarbete med underleverantören Mattsson Events att stå som arrangör för 2018 års mässa som skall gå i fotspåren av Elmia´s lyckade mässarrangemang 2016. Målsättningen är att mässan skall locka 10.000 besökare över två dagar och därefter skall detta evenemang återkomma vart annat år.

– Vi är väldigt glada över att det blir en repris på den mycket lyckade utomhus jaktmässan på Ellinge Slott, säger Joakim Stenberg, VD för Jaktgrossisterna – en branschorganisation för de ledande jaktdistributörerna i Sverige.

– Det är fantastiskt spännande att i nära samarbete med Jaktgrossisterna och deras medlemmar få möjlighet att utveckla en kvalitetsinriktad jakt- och friluftsmässa med fokus på jakten och jägaren, förklarar Mikael Wehtje, ägare till Ellinge.
– En naturlig utveckling av den fest- & konferens- och eventverksamhet med bl a jaktarrangemang vi bedrivit på Ellinge Slott sedan 2007,  fortsätter Mikael.

– Vi har ett antal kvalitetsförbättringar och några spännande nyheter som skall lanseras på mässan nästa år berättar  projektledaren Henrik Mattsson från Mattsson Events.
– Det finns en stark målgrupp i den skånska och sydsvenska jägarkretsen, men vi kommer också satsa på att locka ett antal danska jägare till Ellinge Game Fair, tillägger Henrik.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser