Ny jaktmässa i Jämtland

Östersund (JJ) Knappt har nyheten om att Fävikens Game Fair läggs tagits emot förrän en ny jaktmässa i Jämtland ser dagens ljus. Swedish Game Fair kommer att starta en systermässa, Jämtland Game Fair, utanför Östersund i slutet av juli.

– Det är bra för regionen att vi får behålla en Game Fair, det är viktigt både för Jämtland och jakten. Det jag fick veta var att markägaren valde att lägga ned Fäviken, sedan att man ville ha kvar en Game Fair i regionen, Gun Fahlander, ordförande Jägareförbundet Mitt Norrland.

Sista helgen i juli månad nästa år blir det därmed premiär för Jämtland Game Fair. Exakt var mässan ska anordnas är oklart, det undersöks nu exakt var den ska förläggas.

Projektledare för Jämtland Game Fair är Torbjörn Larsson, vd för Swedish Game Fair AB, skriver tidningen Nordsverige.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser