Ny jaktmässa i Jämtland

Östersund (JJ) Knappt har nyheten om att Fävikens Game Fair läggs tagits emot förrän en ny jaktmässa i Jämtland ser dagens ljus. Swedish Game Fair kommer att starta en systermässa, Jämtland Game Fair, utanför Östersund i slutet av juli.

– Det är bra för regionen att vi får behålla en Game Fair, det är viktigt både för Jämtland och jakten. Det jag fick veta var att markägaren valde att lägga ned Fäviken, sedan att man ville ha kvar en Game Fair i regionen, Gun Fahlander, ordförande Jägareförbundet Mitt Norrland.

Sista helgen i juli månad nästa år blir det därmed premiär för Jämtland Game Fair. Exakt var mässan ska anordnas är oklart, det undersöks nu exakt var den ska förläggas.

Projektledare för Jämtland Game Fair är Torbjörn Larsson, vd för Swedish Game Fair AB, skriver tidningen Nordsverige.

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Ändrade magasinsregler för björnjägare

Tullgarn (JJ) Det ska bli tillåtet med femskottsmagasin i halvautomater vid björnjakt. Det meddelade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht när han invigningstalade på Swedish Game Fair på fredagen.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Annonser