Ny jaktmässa i Dalarna

Lindenäs (JJ) Den första juni är det premiär för Lindesnäs Jakt- och friluftsmässa i och omkring Lindenäs Herrgård. Vildmarksbarn är ett av mässans teman.
Lindesnäs herrgård öppnar dörrarna för jaktmässa den första juni.

Sommaren är jaktmässornas årstid. I Lindesnäs arrangeras i år för första gången en jakt och friluftsmässa. Mikael Back som är en av initiativtagarna ser fram emot en spännande dag vid den vackra herrgården.

– Vi har länge tänkt att Herrgården och området kring den skulle vara idealisk för en mässa och nu har vi tagit steget fullt ut, säger han.

Mässan pågår en dag och Mikael Back har knutit upp ett stort antal utställare. Dessutom kommer det vara fokus på barn och friluftsliv, med avdelningen vildmarksbarn.

– Vi har ett projekt i mässan som handlar om att få ut barn i skogen. Vildmarksbarn är ett examensarbete av en högskolestudent och det kommer finnas en mängd kul aktiviteter för barn att prova på i området som har med jakt, fiske och friluftsliv att göra.

Förutom utställare kommer också föredrag att hållas. Rovdjursjägaren Robert Salomonsson ska föreläsa och lite senare på dagen blir det också berättelser från lokala jägare om bygdens jaktliga historia, med humor och värme.

Jaktmässan avslutas med levande musik och pubkväll på Herrgården.

AKTUELLT

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Lider svenska jägaren av restviktsneuros eller…?

Vi har nog alla suttit i den där jaktstugan eller vad det nu är, när kalibrar och kulor kommit på tal. Ni vet, helt plötsligt är alla experter och vet exakt vad som biter bäst på älgar, vildsvin och björnar. I bland kanske med en rätt ringa erfarenhet?

Annonser