Ny jaktbutik i Östersund

Östersund (JJ) Imorgon öppnas en ny jakt- och fiskebutik i Östersund, i det nya affärshuset i Östersund-Lillänge, Ica Kvantum. Butiken tillhör Interjaktkedjan och är den tjugonde butiken i Sverige.

Medarbetarna i den nya jaktbutiken i Östersund. Från vänster: Gunnar Karlstedt,  Christer Lundemo, Kevin Kirk och Mattias Eriksson.
– Ambitionen är att vi ska bli den ledande jakt- och fiskebutiken i Jämtland, säger Kevin Kirk, som är en av delägarna.

Den 600 kvadratmeter stora butiken kommer har ett kvalitativt och brett sortiment av vapen, jaktkläder, tillbehör och fiskeutrustning. Dessutom planeras kurser, utbildningar och skytteaktiviteter – bland annat i den egna skyttesimulatorn.

– I skyttesimulatorn får man en bra grundkänsla för det vapen som man är intresserad av. Här kan vi prova ut vilket vapen som passar bäst för den enskilde jägaren, ungefär som när golfare testar nya klubbor i en golfsimulator. Den digitala skjutbanan kommer att fylla en stor funktion när det handlar om test, träning och utbildning, säger Gunnar Karlstedt, som har lång erfarenhet och stor kunskap när det handlar om jakt och utrustning.

AKTUELLT

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Överviktiga jakthundar

Övervikten har ökat markant bland svenskarna de senaste åren. Och det verkar som om den trenden även gäller våra jakthundar.

Jägarna tvingas ta smällen

De senaste veckorna har det debatterats flitigt runt vildsvinsstammen och de skadeproblem som uppstått inom vissa områden. Man pratar om skador för mångmiljonbelopp som drabbar lantbruk, villaägare och trafik i första hand.

Annonser