Ny informationsfilm från Folkaktionen Ny Rovdjurspolitik

Nu har föreningen Folkaktionen Ny Rovdjurspolitik (FNR) precis släppt en ny informationsfilm om vargens inverkan. Klicka på länken nedan och se den nya filmen.

– Syftet med filmen är att vi vill få människor utanför rovdjursområdena att förstå vilka problem vi har i bland annat vargreviren, berättar Hans Ruste, sekreterare i FNR.

– Informationsfilmen är ett av många sätt vi arbetar med för att sprida kunskap om rovdjuren. Det här är till exempel en film som kan användas i skolorna. Den lärare som inte känner sig tillräckligt påläst för att ge eleverna en uppfattning om hur det är att leva i ett vargrevir kan visa den, menar Ruste.

Filmen är på 20 minuter och är producerad av Jan Milld, tillsammans med FNR:s lokalavdelning i Dalarna.

Eventuellt kommer den också att skickas ut till alla medlemmar i FNR, men framför allt är syftet med filmen att upplysa de som inte ännu känner till problemen i bl a vargreviren.

Klicka på nedanstående länk för att se filmen: http://www.dailymotion.com/video/x88t9n_vargar-i-sverige-ny-version_news

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser