Ny hundväst från Bearskin

Karlstad (JJ) – Vi har försökt sätta samman alla erfarenheter vi skaffat oss under många års björnjakt och nu har vi skapat en hållbar, luftig, samt skrap och prasselfri hundväst, säger Rasmus Boström, Bearskin.

Precis inför årets björnjaktspremiär lanserar Bearskin AB sin nya hundväst som bland annat utvecklats för jakt under varma dagar. Något som många björnjägare upplevt de senaste åren.

Den svart och vita västen är helgjuten i polyeten och saknar helt sydda sömmar, vilket ökar västens hållbarhet. En intressant detalj på västen är en väl tilltagen ventilation på hela överdelen. Västen har även fått en ny dubbelfästning för hundpejl på ryggen. Det nya fästet gör att varken spännen eller band kan fastna.

Pejlfickan passar de vanligaste modellerna.

Ett nytt system för hundkameraanvändning har också utvecklats. Du väljer själv på vilken sida du vill montera kameran, eller om du vill ha två kameror på hunden.

– Då vi använder polyeten istället för tyg ökar hållbarheten och den är enkel att hålla ren och luftfri, säger Boström.

Västen är formad till att passa från drever upp till jämthund.

– Vi har testat noggrant och den håller verkligen för tuffa tag, menar Rasmus Boström.Nya Bearskin hundväst GPS & actionkamera bild 2

AKTUELLT

Överviktiga jakthundar

Övervikten har ökat markant bland svenskarna de senaste åren. Och det verkar som om den trenden även gäller våra jakthundar.

Jägarna tvingas ta smällen

De senaste veckorna har det debatterats flitigt runt vildsvinsstammen och de skadeproblem som uppstått inom vissa områden. Man pratar om skador för mångmiljonbelopp som drabbar lantbruk, villaägare och trafik i första hand.

Kolgrillad älgfilé

Numera tar grillsäsongen aldrig slut. Låt inte den fina älgfilén bli liggande i frysen och i värsta fall bortglömd. Med en god marinad och ett dygn i kylen är en mör älgfilé något av det godaste man kan låta vända på kolgrillen. Låt inga andra smaker konkurrera med den suveränt goda älgfilén, servera med en

Crut – en ståndhund av rang

När jämthunden Älgtjärnets Crut släpps lös i skogen är chansen till ståndskall rejält hög. Han har aldrig misslyckats på ett jaktprov och med tio förstapris på tio starter har han en meritlista som många bara drömmer om.

Redolfi EOS Steel

Gyttorp lanserar flera modeller från Redolfi Armi. Hagelbockar för jakt, sporting och lerduveskytte. Bockarna finns i Light, Steel och Sporting. Light och Steel finns i kaliber 12 och 20. Sporting i kaliber 12. Jaktjournalen har testat modellen Redolfi EOS Steel, som har tydliga influenser från traditionell italiensk tillverkning av hagelbockar.

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Annonser