Ny hundväst från Bearskin

Karlstad (JJ) – Vi har försökt sätta samman alla erfarenheter vi skaffat oss under många års björnjakt och nu har vi skapat en hållbar, luftig, samt skrap och prasselfri hundväst, säger Rasmus Boström, Bearskin.

Precis inför årets björnjaktspremiär lanserar Bearskin AB sin nya hundväst som bland annat utvecklats för jakt under varma dagar. Något som många björnjägare upplevt de senaste åren.

Den svart och vita västen är helgjuten i polyeten och saknar helt sydda sömmar, vilket ökar västens hållbarhet. En intressant detalj på västen är en väl tilltagen ventilation på hela överdelen. Västen har även fått en ny dubbelfästning för hundpejl på ryggen. Det nya fästet gör att varken spännen eller band kan fastna.

Pejlfickan passar de vanligaste modellerna.

Ett nytt system för hundkameraanvändning har också utvecklats. Du väljer själv på vilken sida du vill montera kameran, eller om du vill ha två kameror på hunden.

– Då vi använder polyeten istället för tyg ökar hållbarheten och den är enkel att hålla ren och luftfri, säger Boström.

Västen är formad till att passa från drever upp till jämthund.

– Vi har testat noggrant och den håller verkligen för tuffa tag, menar Rasmus Boström.Nya Bearskin hundväst GPS & actionkamera bild 2

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Annonser