Ny generalsekreterare på Jägareförbundet

Håkan Weberyd har idag utsetts till ny generalsekreterare för Svenska Jägareförbundet.

Svenska Jägareförbundets styrelse beslutade idag tillsätta Håkan Weberyd som generalsekreterare.
Förbundsordföranden Owe Wiktorin kommenterar:
– Det är ett svårt uppdrag att både driva de viktiga jaktfrågorna framåt och att hålla ihop en stor och aktiv organisation. Men Håkan kommer att klara detta utmärkt, han känner verksamheten väl efter nära 12 år som förbundets jurist och har god känsla för de viktiga framtidsfrågorna.
Håkan Weberyd kommenterar själv sina nya arbetsuppgifter:
– Det är en ära att få möjlighet att leda Sveriges äldsta gröna organisation. Precis som när förbundet bildades 1830 skall viltet och viltvården stå i fokus.
Jägarnas möjligheter att jaga utan onödig byråkrati och inblandning av EU är också viktig. Makten över jakten har sedan EU-inträdet delvis lämnat landet. Det internationella arbetet kommer därför att vara ett viktigt inslag i mina arbetsuppgifter.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser