Ny generalsekreterare på Jägareförbundet

Håkan Weberyd har idag utsetts till ny generalsekreterare för Svenska Jägareförbundet.

Svenska Jägareförbundets styrelse beslutade idag tillsätta Håkan Weberyd som generalsekreterare.
Förbundsordföranden Owe Wiktorin kommenterar:
– Det är ett svårt uppdrag att både driva de viktiga jaktfrågorna framåt och att hålla ihop en stor och aktiv organisation. Men Håkan kommer att klara detta utmärkt, han känner verksamheten väl efter nära 12 år som förbundets jurist och har god känsla för de viktiga framtidsfrågorna.
Håkan Weberyd kommenterar själv sina nya arbetsuppgifter:
– Det är en ära att få möjlighet att leda Sveriges äldsta gröna organisation. Precis som när förbundet bildades 1830 skall viltet och viltvården stå i fokus.
Jägarnas möjligheter att jaga utan onödig byråkrati och inblandning av EU är också viktig. Makten över jakten har sedan EU-inträdet delvis lämnat landet. Det internationella arbetet kommer därför att vara ett viktigt inslag i mina arbetsuppgifter.

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser