Ny dragning i Jaktjournalens älgjakt

Kungsbacka (JJ) En ny dragning har genomförts inför Jaktjournalens vinnarjakt med prenumeranter i Ströms Vattudal. En av reserverna har tvingats lämna återbud och därför har en ny reserv dragits.

Det är inte bara älgar som går i pass. Även björn kan dyka upp. Foto: Roger C Åström.

I slutet av september kommer fem prenumeranter att få möjligheten att ingå i Jaktjournalens jaktlag och jaga älg med oss uppe i Ströms Vattudal i Nordvästra Jämtland.

Fem vinnare och två reserver drogs förra veckan. Här hittar du vinnarna. Men en reserv har tvingats lämna återbud då jakten krockar med en annan jakt. Därför har nu en ny reserv dragits och det är Anders Kisterud, Klässbol, som går in som andre reserv. Niklas Wester, Lycksele är förste reserv.

Vinnarna har fram till den 22 augusti på sig att anmäla sitt deltagande.

Under tre dagar jagar vi i natursköna Ströms Vattudal som inte bara är känd för sin älgstam utan även för en bra björntillgång.

AKTUELLT

IF krävde att Antons döda hund skulle grävas upp

Karlskrona (JJ) Anton Nilsson fick sin jakthund Steffe ihjälkörd av en bil. Hunden begravdes men två veckor senare krävde försäkringsbolaget IF att kroppen skulle grävas upp. – Det var först när jag berättade att jag kontaktat bland annat en journalist som bolaget gjorde en helomvändning och nu ska betala ut ersättning, berättar Anton Nilsson.

Jämthundstiken Lulu födde jättekull

Tostared (JJ) Fredrik och Annika Gustafsson trodde inte sina ögon. När jämthundstiken Lulu fött sju valpar såg hon fortfarande jättestor ut. Det slutade med närmast osannolika 17 valpar. – En dog efter två dygn men 16 stycken är vid liv, berättar Fredrik Gustafsson.

Landsbygdsministern om de skeva gåsjakttiderna

Stockholm (JJ) Jaktjournalen uppmärksammade häromdagen de skeva förhållandena som råder för gåsjägare i Sverige samtidigt som forskningen visar att grågåsbeståndet växer och skadebilden ökar. Nu svarar Sven-Erik Bucht på kritiken mot Regeringens flathet i frågan.

Blir det allmän jakt på varghybriderna?

Sörmland (JJ) En liten skara speciellt utvalda jägare – eller allmän jakt på varghybriderna? Det är frågan när länsstyrelsens personal nu grubblar på hur varghybriderna norr om Katrineholm ska avlivas.

Fick älgkroppar stulna

Nordmaling (JJ) Ett jaktlag utanför Nordmaling i Västerbottens län fick i veckan påhälsning av tjuvar i slakteriet. En vuxen älg och en halv kalv saknades när de kom dit på onsdagen.

Annonser