Ny dragning i Jaktjournalens älgjakt

Kungsbacka (JJ) En ny dragning har genomförts inför Jaktjournalens vinnarjakt med prenumeranter i Ströms Vattudal. En av reserverna har tvingats lämna återbud och därför har en ny reserv dragits.

Det är inte bara älgar som går i pass. Även björn kan dyka upp. Foto: Roger C Åström.

I slutet av september kommer fem prenumeranter att få möjligheten att ingå i Jaktjournalens jaktlag och jaga älg med oss uppe i Ströms Vattudal i Nordvästra Jämtland.

Fem vinnare och två reserver drogs förra veckan. Här hittar du vinnarna. Men en reserv har tvingats lämna återbud då jakten krockar med en annan jakt. Därför har nu en ny reserv dragits och det är Anders Kisterud, Klässbol, som går in som andre reserv. Niklas Wester, Lycksele är förste reserv.

Vinnarna har fram till den 22 augusti på sig att anmäla sitt deltagande.

Under tre dagar jagar vi i natursköna Ströms Vattudal som inte bara är känd för sin älgstam utan även för en bra björntillgång.

AKTUELLT

Ellinge Game Fair lockar jägarna

Eslöv (JJ) I slutet av augusti blir det premiär för Ellinge Game Fair på Ellinge Slott strax utanför Eslöv. I samarbete med Jaktgrossisterna kommer besökarna att kunna ta del av årets utrustningsnyheter. Jaktjournalen har utsetts till officiell mässtidning och kommer självklart också att finnas på plats.

Så ska Sverige spöa Norge i första NM för ledhundar

Nora (JJ) I månadsskiftet augusti-september avgörs det första nordiska mästerskapet för ledhundar. – Taktiken är träning och åter träning, säger norabon Tomas Lager, som leder det svenska landslaget i tävlingarna, i Jaktjournalens webbradio.

Projekt vill lyfta viltköttet

Töreboda (JJ) Det nystartade projektet ”Rätt vilt till rätt kund” vill främja en så kort viltvarukedja från skog till matbord som möjligt. Med information och utbildning vill projektledare Per Åke Jern lyfta fram viltköttet som en råvara som kan erbjudas på både privata och offentliga menyer.

Debatt: Allt mindre trovärdigt att varg inte planterats ut

De norska akademikerna Øyvind Øverli och Torstein Steine finner det allt mindre trovärdigt att planerna på utplantering av varg i Sverige aldrig genomförts. Det skriver Øverli och Steine i den här debattartikeln, som först publicerades av norska sajten Forskning.no

Annonser