Ny björninventering i Västerbotten

Var femte år inventeras björnarna i Västerbotten. Senast 2004, nu vill länsstyrelsen ta reda på om björnstammen vuxit de senaste åren.

Vid senaste inventeringen, 2004, beräknades björnstammen till mellan 254-299 björnar. I höst kommer länsstyrelsen i samarbete med Svenska Jägareförbundet att genomföra en ny inventering.

Björnspillningsinventeringen pågår mellan den 21 augusti och 31 oktober.

För att få så stor täckning som möjligt har provkit med instruktion, provpåse och förfrankerat kuvert spridits ut över länet via olika organisationer. Bland annat till ansvariga för älgskötselområden, A, B och E-licensområden, ortsbojaktlagen, samebyar, innehavare av årskort småvilt, björnjägare på statens mark och länets jaktvårdskretar.

AKTUELLT

Hamilton överst på tronen

Knistad (JJ) Det blev Jesper Karlsson med sin duktiga hamiltontik Malmbäckaren Foxii som tog hem årets Stövar-SM för rävhundar med en mycket stark elitetta.

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser